Püüame angerjat: maitsvamat suutäit annab otsida!

Kristan Pikk, 15. juuni 2023

Kes meist ei teaks angerjat – kala, kes meenutab ussi ja tekitab nii mõneski just seetõttu kahetisi tundeid. Samas teistele meenub ta siiski maitsva delikatessina nii suitsutatult kui marineeritult.

Harrastaja saab angerjat püüda nii tavapärase põhjaõnge ehk tonka kui ka ujukiõngega.

Angerjat on püütud meie vetest ammustest aegadest, enamasti mõrdade ja rüsadega. Kunagi tehti seda isegi jää alt ahingutega – ennekõike seetõttu, et tema arvukus oli meie rannikuvees rikkalik. Üle 100 tonni ulatuvas koguses püüti angerjat ka Võrtsjärvest, kuhu teda hakati asustama 1956. aastast alates ja tehakse seda tänaseni. Just Võrtsjärv ja sellega seotud veekogud on ka tänase loo peamine keskpunkt, pühendumaks angerjapüügile harrastaja silme läbi. Sellesse järve asustatuna leiab angerjas, kes on tuntud suure rändajana, ka tee järvest välja ja meil on võimalik teda püüda sportlike vahenditega. Kõigest sellest järgnevalt detailsemalt.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?