Küpsetame lõkkel kala ja leiba

Margo Pajuste, 12. mai 2024

Muidugi saab loodusesse seljakotis kaasas vedada poeleiba ja -saia. Aga võib ka küpsetada lõkkel igal õhtul värsket, unustamatu maitsega lõkkeleiba. Samal ajal saab tule paistel kiiresti ka kala valmis.

Bushcraft Festivalil said soovijad valmistada ehedat Soome lõkkeleiba sajanditevanuste retseptide järgi.

Kui mehed kalale või jahile läksid, mindi ikka mitmeks päevaks, kui mitte nädalaiks, selgitab Mikko Kettunen soomlaste Karu Survivalist. Laager pandi püsti ja tööjaotus tehti nõnda, et kui ülejäänud mehed küttisid või kala püüdsid, pidi kordamööda üks mees lõkkel süüa tegema. Iga päev küpsetati ka värsket leiba.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?