Särjest, nurust ja väiksest ahvenast saab imehead kotletti
„Tihtipeale saad ühe särje ja kaks ahvenat, mida nendega teha? Ma olen otsustanud, et kasutan seda, mida antakse ja enamasti läheb ka niinimetatud prügikala kotletiks,“ ütleb kalastushuviline peakokk Kristi Pärenson.
Lihtsate ja koduste kalakotlettide retsepti jagab meiega Park Inn by Radisson Meriton Hotel&Spa peakokk Kristi Pärenson.
Kristi on ka ise „hull kalanaine“, nagu ütleb tema kohta üks peakokast kolleeg. Seekordse retsepti algmaterjal pärineb Kasari jõest ja Kristi püüdis need kalad ise – paar ahvenat, ühe nuru ja särje. „Mu õde ja õemees elavad seal ja kui neil külas käime, siis läheme ikka kalale ka,“ ütleb Kristi. „Tihtipeale saad ühe särje ja kaks ahvenat, mida nendega teha? Ma olen otsustanud, et kasutan seda, mida antakse ja enamasti teen niinimetatud prügikalast kotletti. Fileerin kõik kalad ära, see on mul käe sees ja käib kiiresti. Lasen fileed kaks korda hakklihamasinast läbi, lisan suitsuliha ja teen kotletti.“