Küpsetame sütel savisarkofaagis koha

Margo Pajuste, 19. august 2022

Kõik algas sellest, et Toomits oli põrsapõlves lugenud, kuidas seiklusjuttude sarjas küpsetati lõkkel saviga kokkumätsitud kala. Kes võis seda teha, ei mäletanud me enam kumbki. Olid need pärismaalased mõnes indiaani- või Aafrika-raamatus või hoopis õhupalliga saladuslikule saarele lennanud seltskond.

Niisiis läheme Toomitsaga metsa, teeme lõkke üles, mätsime kala saviga kokku ja vaatame, mis välja tuleb.

Ütleme ausalt, meie ostsime oma savi K-Rautast. Viiekilone pakk maksis kolm eurot kopikatega. Eks me ole teinekord jõe- ja järvekaldal savist pinnast näinud küll, aga kas see ka kala küpsetamiseks sobib, ei julge öelda. Niisiis, kui lähed kalale ja leiad seljakoti põhjast ootamatult viiekilose paki savi või ‒ ohoo! ‒ märkad seda kuskil metsas puu all, toimi nii, nagu järgnevalt kirjeldatud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?