Bocuse d’Or konkursi laureaat Pavel Gurjanov õpetab marineerima kala väikse nipiga
Väike kogus õiget alkoholi annab kodumaisele forellile ja kohale iseloomuliku maitsenüansi.
Eesti kulinaariaringkondades hästi tuntud chef Pavel Gurjanov tervitab meid Tallinnas mere ääres, Kalaturu kõrval asuvas pagarikojas ja restoranis Kogu, mis on lahti olnud veel üsna üürikest aega. „Augustis tegime pagarikoja lahti ja restorani avasime alles novembri alguses,“ ütleb ta. Küsimusele, kuidas uuel kohal läheb vastab Pavel, et on rahul: õhtuti ja nädalavahetustel on tihti kõik lauad täis.
Restoran asub vanas kivimajas, mis kuulus kaupmees Pavel Malahhovile. Tema oli 19. sajandi lõpus tuntud kui Baltikumi kilukuningas, kes varustas kalaga isegi tsaari õukonda. „Vene ajal oli siin kiluvabrik, mis lõpetas tegevuse alles 1997. aastal,“ selgitab Pavel. „Mulle küll kala väga meeldib ja asukoht ka nagu suunaks sellele teemale, kuid võtsime siiski teise sihi. Mu ämm on meil peapagar ja ta oskab väga huvitavaid asju teha, mis siis mitte pakkuda inimestele kohvi ja häid saiakesi-pirukaid. Restorani poolel saab tugevemalt süüa ja kokteile.“