SAMM-SAMMULT | Kuidas teha neid kõige ehtsamaid Kaug-Ida pelmeene kala ja sealihaga

Ülle Jukk, 19. aprill 2022

Pelmeenide kohta esineb meil vaid kaks arvamust: ühed noogutavad ja teised raputavad pead. Eesti köögi üsna hiljutise tulijana on neist kujunenud puhas mugavustoit.

Minu koduköögis on pelmeenid ja omlett need kaks toitu, mis lähevad käiku, kui pole aega mitte midagi muud teha.

Munad tulevad oma kanadelt ja pelmeenipakk sügavkülmast. Hoolimata sellest, et meil poes müüdavad pelmeenid on peaaegu nagu kodus tehtud ehk üsna koduse koostisega, tasub pelmeenitegu aeg-ajalt ka ise ette võtta. Aega kulub küll rohkesti, kuid maitse saab hoopis teine. Ütlen kohe ette, et pelmeenide keerulisim osa pole mitte täidis, vaid tainas. Õige tugevuse ja elastsusega taina sõtkumine nõuab harjutamist ning oma retsepti väljakujundamist.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?